תמליל אוטומטי מהשיעור (יתכנו שגיאות):
צהובה הרגילה הפשוטה שאנחנו קונים בהכשר הבד
שרים שאנחנו
אוכלים היא לא עמדה
חצי
שנה בחנות כמו שעתה שם אבל כאן באים הרבה מהפוסקים האחרונים ואומרים תשמע
זה
לא פייר
מה עשה מה
עשתה החצי שנה מה עשתה החצי שנה לאותה גבינה מה עשתה
היא בסך הכל עשתה איזשהו תהליך היום
יש
לנו חומרים
כימיים ולא כימיים
ואני לא יודע
את השמות
שלהם
שהם עם ריבוי חיידקים וריבוי זה הם מסוגלים להעביר את את העניינים בצורה מהירה
יותר משל למה הדבר דומה
לאדם
שנוסע לירושלים לפני 300 שנה
ואפילו-
שזה נסיעה על החמור ככה 3 ימים
והיום אתה יכול למצוא אדם שהביא איזה אופנוע לא חוקי שבשבע וחצי דקות עד 10 דקות הוא בירושלים
בירושלים של מטה לא בירושלים של מעלה
אף על פי שהמרחק הוא לא כל כך גדול מכיוון שאם הוא נסע בכזו מהירות זה סכנה אז מה אני אומר שהיהודי הזה שהגיע תוך 10 דקות לירושלים הוא לא בירושלים כי פעם היו נוסעים בחמורים 3 ימים ובירושלים הוא מבין את הערך של ירושלים זה שאלה אחרת כי הוא
– התאמץ
כדי להגיע אבל הוא נמצא בירושלים אז על דרך זה מין הצהובה
אומר תהליכים והתהליכים שפעם לקחו חצי שנה בשביל העיכול וכל זה אז הם עוברים היום מהיר יותר מעבר לזה
לפי בדיקה שעשיתי ואני מוכן
לשמוע כל מי שיגיד משהו אחר אני לא
לא אומר קבלו דעתי לפי בדיקה שעשיתי
הגבינה למעשה
הגבינה
הצהובה למעשה
כן עוברת תהליך של
6 חודשים
מתחילת הייצור שלה עד שהיא מגיעה לפה שלך אומר 6 חודשים
זה אומנם
לא 6 חודשים בתהליך
ייצור אבל אין ספק שגם בשלב שהיא נמצאת על המדף ועד שהיא יוצאת החוצה ועד שהיא נסגרת ועד שהיא משווקת זה גם מוסיף
לה משהו
וככה על כל פנים טוענו אלה ששאלתי אותם מה מומחים לנושא שזה מוסיף לה איזשהו דבר אז גם אם מישהו יגיד לי תשמע תהליכים כימיים לא אומרים לי כלום אני לא בטוח
שזה שלא עובר גם בזמן חצי שנה הרבה מהם עוברות עליהם חצי
שנה
גם ככה
והנקודה השלישית
זה שאנחנו גם כן
רואים בשטח
שהיא גורמת לאדם
צביעה
הרבה יותר גדולה
מאשר גבינה לבנה רגילה או חמאה
וגם כן
היא גם כן
מעלה איזה
שהוא שומן מעבר
למשהו שדומה
לבשר שאוכלים שאחד הטעמים לשש שעות
שזה מעלה שומה עכשיו אני לא
אומר עוד
פעם לא
אומר קבלו דעתי אבל כפי שדעתי האישית זה שצריך להמתין 6 שעות אחרי גבינת צהובה
ואתם תשמעו צדדים
לכאן ולכאן
זאת אומרת
בין הרבנים יש בזה יש בזה דעות לכאן ולכאן יהיו רבנים שיגידו לכם
בוודאי 6 שעות
ויהיו רבנים שיגידו לכם לא
מספיק שעה
ולכל אחד מהם
יש איזה שהוא בסיס שעומד מאחוריו
אבל אני חזרתי ואני אומר עוד הפעם דבר
אחד
שכן שמתי לב
שהרבנים שעוסקים בחייהם
האישיים בנתינת כשרות על מוצרי חלב אומרים להמתין 6 שעות הרבנים שבחייהם האישיים
עוסקים
בכל תחומי ההלכה
האחרים אבל
לא בנתינת
כשרות אומרים
שעה
וזה אומר דרשני
צריך לחשוב למה אנחנו יודעים שלכל אחד יש את המומחיות
שלו
ואם הרב
שנותן את הכשרות הוא ככה ככה אומר כל הזמן
ואני מסיים רק בנקודה
אחת שהיא חשובה לי הרב
בשאלות ותשובות של טלווי כשהוא מתייחס לבעיה הזאתי אומר אני מודע לכך
אני מודע
לכך שיש בהחלט גבינות שעל פי ההלכה יבשה אני אני יכול להגיד שמספיק בעיקר עדין חצי שעה אפילו שטיפת פה
ולידידן
שעה אני מודע לכך
אומר אבל זה משתנה מזמן לזמן
בתוך החברות עצמם
שלפעמים
הם מוסיפים דברים
ומשפרים ועושים ניסויים
ואין מי שבודק את זה זאת אומרת אין מי
שמערכת הכשרות
היא לא בודקת היא בודקת את המרכיבים אבל היא לא
בודקת את תהליך
העשייה אז אין מי שעומד מאחורי זה לבדוק האם פה
השתנה משהו בתהליך ובמקרה
הזה יצטרכו 6
שעות
אין מי שבודק את זה זה הטענה שלו
או מכיוון שכך הוא אומר
על הספק
אני רוצה
שימתינו 6 שעות על הספק
אפילו אם הגבינה הזאת אין בעיה אבל יכול להיות שעוד
חצי שנה
היא כן
תהיה
ופחות חצי שנה כן ואולי
פעם רב אחד אמר לך שלא אבל אחרי חצי
שנה כן
אין פה על זה זה נושא פרוץ זה נושא שאין עליו ויכוח מכיוון שכך ראוי להחמיר
אני רוצה להסביר
עכשיו
את העניין של גבינה מותכת
מה הבעיה של הגבינה המותרת
גבינה מותק זה
מין המצאה
של חיסכון
לוקחים גבינות ישנות
שזה כולל גבינות לבנות וגבינות מלוחות
וגבינות צהובות
הם מטיחים אותם ויוצרים מהם אדם חדש בהוספה
של כל מיני דברים
אז הגבינה המותחת היא בעצם חשודה על כל מיני דברים
אתה לא יכול להתחייב
שלו
עד
כאן המידע שלי
ביחס
למה שבדקתי עד שנה שעברה
אם תמצאו משהו חדש אני פתוח לשמוע אני לא אומר קבלו דעתי זה לא דברים מחויבים ככה בדקתי את הנושא של גבינה מוטכת
וככה בדקת את הנושא של גבינה צהובה כן
כי לא תופס את התמה
שידוע לי
אני עוד פעם כל אחד שישאל את רו ומורו
אני אומר מה ידוע לי ידוע לי ככה
שהגבינה
הלבנה אין
איתה שום בעיה אין מי שטוען שצריך להמתין 6 שעות על כל פנים מהפוסקים המקובלים
והחמאה גם כן לה והחלב גם כן לא
והגבינה הצפתית גם כן לא הגבינה המלוחה
מה שנקראת גם כן
לא
בגבינה
הצהובה יש חברה אחת שנקראת יבנה
וזה גבינה עם פשוטה לבנה עם איזה שהוא חומר
צמחי היא לא גבינה צהובה גם
היא לא
אבל
כדאי כן
ומעבר והגבינה הצהובה
אני אומר
כיוון שהתהליכים
שמעבירים אותה תהליכים
הכימיים
אני לא יודע איך לקרוא לזה
הכימים מעבירים
אותה זה תהליכים שפעם היו צריכים בשבילהם חצי שנה וקיוון שיש כאלה שכן ויש כאלה שלא ואנחנו לא
יודעים בדיוק מן הראוי להחמיר בזה
והזכרתי
הרבה רבנים ככה אומרים הרבנים שנותנים כשרויות רובם ככה רובם ככולם ככה אומרים וגבינה מוטחת
עד כמה שידוע לי היא לפעמים מעורבבת גם עם גבינות צהובה בפנים
שנותנת לה את הטעם כן