בסדרים-מרכזיים הנערכים בליל פסח על ידי השלוחים, משתתפים לעתים יהודים שאינם נוטלים חלק בתחילת הסדר ומצטרפים בעיקר בהגיע השלב של 'מוציא מצה' ו'שולחן עורך'. עם
מהו האופן הנכון לאכול את ה'כורך' של המצה והמרור בליל הסדר?
תשובה:
מי שמסוגל בקלות לבלוע 'כזית' מצה עם 'כזית' מרור בבת אחת, ישתדל לכתחילה ללעוס קודם את שניהם בפיו ולאחר מכן לבלוע את שני ה'כזיתים' יחד.
ומי שקשה לו לבלוע את שני ה'כזיתים' הללו בבת אחת, ילעס את שניהם יחד, ויבלע אותם מעט מעט, באופן שבכל בליעה יש גם מעט מצה וגם מעט מרור יחד.
מקורות:
שו"ע אדה"ז סי' תעה סכ"א: "המצה והמרור שבכריכה זו צריך לבלוע אותה בבת אחת ולכתחלה יזהר לבלוע כל הכזית מצה בבת אחת עם כל הכזית מרור כשהן מרוסקים בפיו אלא אם כן קשה עליו לבלוע ב' הזיתים בבת אחת שאז יכול לבלוע מעט מכזית זה ומעט מכזית זה בבת אחת ואח"כ יחזור ויבלע מעט מכזית זה ומעט מכזית זה בבת אחת עד שיאכל כל השני זיתים".
פה ניתן להקדיש.
תוכן
פרטים אישיים
פרטים אישיים
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב