[1] אגרות קודש חכ"ה עמ' ב, הובא בשערי חינוך עמ' שא: "בודאי למותר להאריך בגודל חשיבות הענין של חינוך הבנות, שכל אחת – בת שרה רבקה רחל ולאה. וגם זה עיקר וחשוב שרואני שעבודתם מוקדשת לחינוך הבנות במיוחד, זאת אומרת ששומרים בכל התוקף הדרוש הפרדת בנים ובנות בחינוכם. שכל מי שיודע פרק בחינוך בודאי אינו זקוק להסברה על דבר חשיבות הכי רצינית בהפרדה האמורה, מתחיל מגיל הכי רך, שהרי אין זה נוגע לחיוב המחונכים והמחונכות במצוות, היינו לעונת הבר מצוה ובת מצוה שלהם, כי אם הרבה שנים לפני זה אשר הרגל התינוק והתינוקת מאז נעשה טבע לשנים הבאות וכולי וק"ל".
אגרות קודש חי"ד עמ' תלג, שערי חינוך שם: "בהנוגע הפרדת בנים ובנות שאמרתי לו שאי אפשר לוותר על זה, ואשר ויתור או פשרה במקום אחד יגרום ויתורים ופשרות במוסדות חינוך חב"ד בכמה וכמה מקומות כו', וכן יקל עליו להשתדל בזה אם יוכל לומר שענין זה הוא דרישה ממני, וכמובן שאמרתי לו שהרשות בידו לומר כן, כי כן הוא. והדגשתי כי דרישתי על שמירת עקרון ההפרדה במוסדות חב"ד אינה באשר מוסדות חב"ד הם, אלא דעתי ברורה שכן צריך להיות בכל בתי ספר ומוסדות חינוך, ובעוה"ר בדורנו דור יתום אין זה רק שאלת דת, אלא גם במוסר וצניעות במובנים הכי פשוטים, וכמו שרואים בתוצאות במוסדות אשר בהם אין עקרון זה נוהג, שרבו כ"כ עד אשר למרות כל ההשתדלות להעלים אותן ולמנוע פרסום בלתי נעים, בכל זה מתפרצות מפעם לפעם ומגיעות לאזני הקהל".
[2] מענה ביחידות לרב ראובן דונין ע"ה בנוגע לבנו, כשלא היה במקום גן חב"די אלא גן דתי, אמר הרבי: "טוב שילך לגן כדי שיהיה עם עוד ילדים, לילד בגילו אין זה משנה אם זה מעורב כו', המצב הזה יכול להימשך עד גיל ארבע-חמש, שאז זה חמור יותר".
[3] אגרות קודש חי"ח עמ' י, שערי חינוך עמ' שג: "לא נראית לי הסברא שילמוד בבית הספר בכתות מעורבות וכיוצא בזה, שהרי זה נתינת הכשר, ולא עוד אלא שגם מעין פרצות גדר דהנהגת החוג בו נמצא, והרי הזן ומפרנס לכל המציא לו פרנסתו עד עתה, ובודאי שגם בשנה זו ימציא לו פרנסתו בחן ובחסד וברחמים, ואף שבתקופתנו זו עבודה בחינוך על טהרת הקודש ענין הכי נעלה וחיוני הוא, הרי עוד חזון למועד כשאפשר יהיה לסדר הדבר באופן שלא תהינה כל סרכות בהאמור".