מתי צריך לחשוש מעין הרע? איזה סגולה טובה יש נגד עין הרע?
הפרשת תרומות ומעשרות
הקונה פירות וירקות מחנות שיש עליה השגחה לענין הפרשת תרומות ומעשרות, האם יש ענין לחזור להפריש בבית בלא ברכה?
הקונה פירות וירקות מחנות שיש עליה השגחה לענין הפרשת תרומות ומעשרות, האם יש ענין לחזור להפריש בבית בלא ברכה?
אני טס מניו יורק לארץ במוצאי ר"ה, המראה- ב-12 בלילה; מתי מתחיל צום גדליה אצלי? לפי עלות השחר של ניו יורק? לפי השמש שנראית מהחלון
לקראת ראש השנה החלטתי לקנות שופר מהודר ורציתי לדעת מה הם הדברים שצריכים לדעת על כשרות השופר? אם נסדק, אם יש נקב, אם נפל ונשבר
לגבי תקיעת שופר במבצעים, האם חייבים לתקוע כל המאה קולות? או ניתן להסתפק בתשר"ת תש"ת תר"ת?
האם אישה שגרה במקום מרוחק בחו״ל שיודעת שהיא לא תוכל לשמוע תקיעת שופר בראש השנה בעיקר בעקבות בידוד/הסגר בעיר צריכה להשתדל לקנות שופר ולתקוע לעצמה?
מתי צריך לחשוש מעין הרע? איזה סגולה טובה יש נגד עין הרע?
כבר לימדונו חז"ל שהברכה שורה בדבר הסמוי מן העין[1].
לכן אדם צריך להשתדל לא "להוציא את העיניים" לאחרים. כלומר, אם יש לו משהו טוב, ייחודי ויוצא דופן, במידת האפשר לא יבליט אותו לעיני אנשים[2].
אולם מובן ופשוט שיש דברים שלא ניתן להסתיר אותם מעיני אחרים. באותם דברים, יש לבטוח בה' ולא לחשוש מעין הרע, ולקיים בכך את מאמר חז"ל[3] "דלא קפיד לא קפדי בהדיה" (=מי שאינו מקפיד לא מקפידים איתו). וכך הורה הרבי[4].
[1] תענית ח, ב.
[2] ראה רש"י בראשית מב, ה: "שצוה להם אביהם שלא יתראו כולם בפתח אחד אלא שיכנס כל אחד בפתחו, כדי שלא תשלוט בהם עין הרע שכולם נאים וכולם גבורים".
[3] פסחים קי, ב.
[4] אגרות קודש ח"ח עמ' קנד: "ומה שכותב שלא ישלוט כו' הנה זה כבר פעם השניה שמזכיר לי ענינים כאלו, וגם אז כתבתי לו דמאן דלא קפיד לא קפדינן עמיה". נלכה באורחותיו עמ' 106: "בנוגע לשאלתו שישנה עתה אפשרויות לשנות את דירתם למקום יותר טוב, אלא שחושש אויפרייסן די אויגן [=להוציא את העיניים] … הנה ידוע מאמר רז"ל מאן דלא קפיד לא קפדינן, והרי אפשר לעשות ההעתקה לדירה טובה בלי רעש וכו'".
פה ניתן להקדיש.
תוכן