אבי ז"ל נפטר לפני חודש וחצי. אני עד היום מתפלל שלוש תפילות בבית כנסת. בעקבות מצב נגיף הקורונה מה אני עושה בקשר לתפילות והקדיש?
א. רבים מהשלוחים ואנ"ש מתבקשים לעיתים קרובות לארח בביתם בשבת צעירים או צעירות המתעתדים להתגייר, על מנת שיוכלו לחוות באופן בלתי אמצעי את אורח החיים
האם חייבים להשתכר בפורים? ומה הדין במי שיודע מניסיון שהשכרות גורמת לו לזלזול במצוות?
בשבת ראש חודש אדר שחלה בפרשת תרומה מוציאים לקריאת התורה שלושה ספרים: אחד לפרשת תרומה, השני לפרשת ראש חודש, והשלישי לפרשת שקלים. כיצד יעשו כאשר
איזו ברכה מברכים על פרי הפפאיה, פסיפלורה (שעונית), וסברס (צבר), והאם יש בהם דין ערלה?
אבי ז"ל נפטר לפני חודש וחצי. אני עד היום מתפלל שלוש תפילות בבית כנסת. בעקבות מצב נגיף הקורונה מה אני עושה בקשר לתפילות והקדיש?
במצב הנוכחי תוסיף בלימוד משניות (וכן בנתינת צדקה) לעילוי נשמת אביך, וזה יועיל לו יותר מאשר הקדיש[1]. וכמובן יש להישמע להוראות משרד הבריאות.
[1] ראה ספר אומץ יוסף (יוזפא, עמ' של"א): "ענין הקדישים וברכו וכו', תיקון זה אינו רק לעמי הארץ, אבל לימוד תורה מועיל שבעתיים מכל התפילה, ועל ידי זה מכניסים את המת לגן עדן. ואם הבן מחדש חידושי תורה, אין ערך להכבוד שזוכה אביו על ידי זה בישיבה של מעלה. ולכן כל אבל על אב או אם ישתדל מאוד להרבות בלימוד כל מה שאפשר לו לפי חכמתו".
וראה גם צוואת הרידב"ז (נדפסה בסוף שו"ת בית רידב"ז), שהזהיר לבניו שביום שלא למדו דף גמרא, שלא יאמרו קדיש גם כן, כי אין לו נחת בקדיש בלא תורה. עיין שם.
תוכן