- א. האם מותר להנהלת מוסדות להעסיק מורה/רב מתוך ידיעה התחלתית ברורה שאין ניסיון או הסמכה בלי ליידע את ההורים ולסמוך על העובדה שתוך מספר שנים כל הקריטריונים יעמדו בהנחה המוקדמת או שמא יש פה חילול ה' / גניבת דיעה וכו'? אם מותר בבקשה מה המקור לביסוס ואם ח"ו אסור, מהן העבירות? איך מתקנים? ב. האם מותר להשמיט עובדות / אינפורמציה מהורים על צוות המורים וההנהלה (השכלה רלוונטית, ניסיון, הסמכה וכו') על מנת לבסס מוסד קהילתי חדש ו/או להקים מוסד חדש בקהילה שברבות השנים תהיה תועלת רבה? אם כן, בבקשה מה הבסיס ההלכתי לענין ואם ח"ו לא, על מה עוברים ולמה? על מה צריך לשים לב?
- האם אפשר לטעון שטובת הכלל העתידית יותר חשובה מטובת הפרט העכשווית? אם כן, מי קובע ואיך אפשר להגיע אם בכלל לפסיקה כזו?
- על פי תורתינו הקדושה על מי מוטלת האחריות לחינוך הילדים, ההורים או הנהלת תלמוד תורה/ישיבה? האם יש הבדל בקריטריונים בין חינוך בנינו מול בנותינו? מהי עמדת הרבי בנושאים הנ"ל ? האם ישנם עוד סוגיות או דקויות שיש לתת את הדיעה לפני הקמת מוסד חינוכי חדש?
- האם כמנהל מוסדות אפשר לטעון שכל האמצעים מקדשים את המטרה (כדי להרחיב את מוסדות הרבי באה"ק) או שצריך להתנהל בשקיפות מול אנשי הקהילה שרובם חסרי ידע בנושא?
- האם מורה הוראה/פוסק הלכה יכול לפסוק לעצמו שהוא לא רוצה לפסוק לאנשים מסוימים מסיבות השמורים עימו? מהם הסיבות אם בכלל שמותר לרב פוסק הלכה "לפטור" את עצמו ממספר אנשים בקהילתו? האם הוא מחויב לומר זאת להם או פשוט להתחמק מתשובות ולחכות שיבינו עניין?