האם מותר להכין טחינה בשבת?
שתיית ארבע כוסות ברצף
בסדרים-מרכזיים הנערכים בליל פסח על ידי השלוחים, משתתפים לעתים יהודים שאינם נוטלים חלק בתחילת הסדר ומצטרפים בעיקר בהגיע השלב של 'מוציא מצה' ו'שולחן עורך'. עם
בסדרים-מרכזיים הנערכים בליל פסח על ידי השלוחים, משתתפים לעתים יהודים שאינם נוטלים חלק בתחילת הסדר ומצטרפים בעיקר בהגיע השלב של 'מוציא מצה' ו'שולחן עורך'. עם
נהוג בעת מכירת חמץ לעשות עם הרב "קנין סודר". כיצד יש לנהוג כאשר מוכרים חמץ "מרחוק", כגון באמצעות הטלפון, פקס, הודעה אלקטרונית, אינטרנט?
למנהג חב"ד שמקלפים את הפירות והירקות בפסח, האם עושים כן גם כאשר מבשלים לחג לפני פסח?
האם מותר להכין טחינה בשבת?
לכתחילה טוב להכין 'סלט-טחינה' (מטחינה גולמית קשה) מערב שבת, אך במקום הצורך אפשר להכין גם בשבת אם מקפידים על שלושת התנאים דלהלן[1]:
ב. 'סלט-טחינה' שהוכן מלפני שבת ונתערבב כראוי (היינו שכל החלקים המפוררים נדבקו זה לזה והפכו למקשה אחת), מותר בשבת לדלל את הטחינה בנוזל, כיון שאין בכך תוספת גיבול[11].
[1] שמירת שבת כהלכתה מהדו"ח פ"ח סל"א.
[2] קצות השלחן ח"ו סי' קל בדי השלחן ס"ק ג. ובשבת כהלכה שם עמ' תקעד מחמיר שהבלילה תהיה שפיכה כמרק.
[3] בדי השלחן שם ס"ק ד.
[4] קצות השלחן שם סי' קל ס"ב.
[5] סי' שכא סט"ז ברמ"א, ומשנ"ב שם ס"ק סד.
[6] שוע"ר סי' תעג סל"ד.
[7] שוע"ר שם.
[8] שוע"ר סי' שכד ס"ג.
[9] שוע"ר סי' שכד ס"ג.
[10] שו"ע סי' שכא סט"ו-טז. וראה שבת כהלכה שם עמ' תקסד ועמ' תריג (שדברי הרמ"א הנ"ל הם תוספת על דברי המחבר).
[11] שבת כהלכה שם עמ' תריד.
תוכן